Skip to Content

Juf Winny & juf Jolien

d


Hallo iedereen,

Ik ben Juf Winny! (LINKS)
Mijn huisje staat in Duffel! Daar woon ik samen met mijn man Kristof en twee kapoenen Merel (9 jaar) en Jesse (6 jaar). Dit is reeds het vierde schooljaar dat ze met mij mee naar GBS Lint komen. Dat vinden ze nu nog leuk, om mama zo veel te zien. Zou het zo blijven als ze groter worden?

Wat ik erg leuk vind: koken, maar dan vooral nieuwe recepten uitproberen, samen met vrienden op stap gaan en zingen bij Amivoca, het gemengd koor van Kontich! Wat ik helemaal niet leuk vind: ramen wassen, regen en ruzie!
Ik mag ondertussen al 7 jaar deel uitmaken van dit schoolteam. Binnen deze 7 jaar heb ik al veel ervaringen op de verschillende vlakken van het kleuteronderwijs, kunnen vergaren. Dit schooljaar ga ik weer samen met mijn collega Juf Jolien, de derde kleuterklas begeleiden. 
Een veilige klasomgeving waar ieder kind zich goed voelt en graag naar toe komt, dat is waar ik naar streef. Zo komt bijleren en nieuwe technieken oppikken vanzelf. Het liefste vertel ik een verhaal of speel ik poppenkast!

 Vele groetjes!!!!!

 

Hallo,

Ik ben juf Jolien! (RECHTS) ofwel de grote juf... :-)

Ik ben 26 jaar en woon in Lint.
So
mmigen zullen mij al wel eens gezien hebben, ik ben hier ook nog actief bij onze Lintse chiro, de volleybal– en tennisclub.  
Ik ga heeeeeeeeeel graag op reis. In 2013 heb ik 3 maanden les gegeven in Afrika, Ghana. Zalig was dat! Sindsdien zijn de reiskriebels niet meer weg te krijgen. Deze zomer bezocht ik Thailand, vorig jaar weer Ghana, het jaar daarvoor India... Hopelijk volgen er nog veel meer!

Dit jaar sta ik met mijn fijne collega in hetzelfde klasje: 2 juffen in één klas? Wat een pret!
Ik hou van reizen, liefde, mijn vrienden, familie, terrasjes, sporten, …. maar ik hou niet van ruzie!

Dit jaar ben ik niet enkel klasjuf maar ook turnjuf: super fijn!
Lekker actief, rollebollen, dansen, spelletjes spelen, plezier maken, buiten spelen, ... als we maar kunnen bewegen!

Liefs, Jolien

Wat mag je verwachten als jouw kapoen in onze 3de kleuterklas zit?

De kleuters leren er spelenderwijs wiskundige begrippen
Tijdens schrijfdans waarbij de kleuters op het ritme van de muziek allerlei voorbereidende schrijfbewegingen maken, wordt de fijne motoriek verder geoefend.
De maandelijkse bibliotheekbezoeken en de rijk uitgebouwde boekenhoek waarbij de kleuters de kans krijgen vrij in boeken te kijken, helpen bij de ontluikende geletterdheid en ontluikend lezen.
Als voorbereidend rekenen leren ze tijdens allerlei spelletjes omgaan met cijfers.

Een initiatie Frans waarbij FlonFlon (het Franse schaapje) ons komt helpen.
Het super-mega-fantastisch-fijne kleuterkamp dat in juni zal plaatsvinden. We trekken er samen op uit om een onvergetelijke 3-daagse te beleven. Buiten spelen, bosspelen, samen zingen, samen dansen, samen naar een bospoppenkast kijken, samen eten, samen slapen,… Kortom: een geweldige ervaring!
Dit jaar starten we ook weer met contractwerk.
Kleuters krijgen de opdracht enkele taken op een korte termijn zelfstandig uit te voeren. Dit is een extra hulp om nog beter te kunnen differentiëren binnen de klaspraktijk op niveau van elk individu.
Dit start pas vanaf het 2e trimester. Hij/zij zal op eigen niveau voorbereid worden voor het eerste leerjaar! (Meer info volgt)

Daarnaast is er voldoende ruimte om te genieten van hun laatste kleuterjaar!

 

 

 

AttachmentSize
Samen naar het eerste leerjaar.pdf1.12 MB