Skip to Content

Blogs

ons lichaam K1A en K1B

Deze week hebben we gewerkt rond ons lichaam. Zo tekenden we een kindje, stempelden met onze handen, maakten een spiegel enz.

Ook bekeken we ons lichaam van top tot teen in de spiegel. 

 

Wat was dat een superleuke week!

 

de kinderen van het kikkerklasje en eendenklasje.

 

openklasdag in L1 A en B

 

Op woensdag 4  oktober was het openklasdag.  Wat waren we blij dat er zoveel mama’s, papa’s en grootouders op bezoek kwamen.  Het was best wel druk in ons klasje, maar ook héél gezellig.

 

We toonden eerst wat we al allemaal geleerd hebben in onze rekenlessen. We werkten met het rekenvertelboek van Wibbel, met getallen en getallenlijn, met getalbeelden, met de  weegschaal en onze fruitpotjes, met flesjes, met ‘patronen’ navolgen (ouders mochten ook meedoen, en ja hoor … ze deden enthousiast mee,  geweldig ).

 

Na de rekenles lieten we zien wat we al allemaal kunnen lezen.  We werkten met ons taalvertelboek, met onze woord- en letterkaartjes die in de buidel staken van onze klaspop  ‘Hup’, met onze letterschuif, met ons leesboek (getoond op het digitaalbord, zo konden de ouders goed meevolgen).   Hardop lezen doen we trouwens vaak klassikaal of in groepjes .  Zo doen we al wat mee met het leestraject.  We kijken en lezen ook vaak op de mat, gezellig bij elkaar, nadien mogen alle kinderen dan vertellen over hun gekozen boekje.

 

We zongen en dansten ook nog over ‘de droomboom’ en tot slot droegen we ook nog een versje voor.

 

Dan konden we genieten van een heerlijk bekertje fris en gezond water en gingen we met ons fruitdoosje naar de speelplaats (eerst langs de toiletjes passeren).

 

 

We waren echt tevreden dat er zoveel belangstelling voor ons was.  Daarom zeggen wij nu nog eens: dankjewel allemaal, het was zo fijn dat jullie naar ons klasje kwamen!  Nu hebben jullie ons echt bezig gezien met heel wat materiaal.  Net als onze juf zijn jullie vast en zeker heel fier op ons.

 

Dikke zoenen van al jullie kapoenen uit het eerste leerjaar!   Ook lieve groetjes van juf Marleen en meester Wim

werelddierendag in L1A

 

 

Elk jaar op 4 oktober is het werelddierendag.

Ook wij, eersteklassertjes, lieten deze dag niet zomaar voorbijgaan.

We mochten op woensdag 4 oktober allemaal een dierenknuffeltje meenemen naar onze klas. 

En we vierden feest! We leerden het dierendaglied en dansten met onze knuffeltjes. 

 

Hiep hiep hoera voor alle diertjes!

 

We vertelden ook over onze huisdieren:  kippen, poezen, honden, vissen, cavia’s, konijnen, …   

We liepen ook vandaag ‘one mile a day’ en onze diertjes mochten mee, joepiejee!

Na het lopen, knutselden we nog wat verder aan onze uiltjes.

Net voor de schoolbel om 12u00 zetten we alle knuffeldiertjes bij Hup op de mat.  Wij zijn er zeker van dat Hupje heel gelukkig is omdat ze deze nacht niet alleen moet slapen in ons klasje. Ze gaat zeker eerst nog een leuk feestje bouwen met al haar dierenvriendjes.

 

 Veel lieve groetjes van alle kindjes van klas 1A en juf Marleen en … van alle diertjes natuurlijk!

Inhoud syndiceren